Breakfast rolls

Breakfast table? Yes you are right, breakfast rolls should not be missing on our table . Baker rolls are definitely okay, but your own breakfast rolls are simply the best rolls on earth. These rolls are very easy to bake – outside so crispy and inside so wonderfully soft.

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Preparation time: 20 minutes
Ingredients for 5 rolls:

500 g wheat flour
½ cube of fresh yeast
2 tablespoons oil
1 tsp salt Flour for dusting

Preparation:

The yeast is crumbled in 300 ml warm water, add oil and salt. Add also the flour to the water mixture and knead it well . Let’s rest the dough for 40 minutes on a warm place. Knead the dough briefly and form five dough balls . Put the rolls on a baking sheet and dust every roll with a little pinch of flour ( for the rustic effect after baking ) . Preheat oven to 230 degrees and bake 22 minutes.


2 Comments

  1. Emma says: Reply

    Oh da hast du so recht, selbstgemachte Brötchen schmecken einfach viel besser! Vielen Dank für das Rezept, werde ich am Wochenende, wenn es wieder Zeit für Frühstück mit der ganzen Familie ist, gleich mal selbst ausprobieren :)
    Liebe Grüße, Emma

    1. gaumenschmaus says: Reply

      Oh liebe Emma, das freut mich total zu lesen :) Noch dazu liebe ich Rezepte, die so simple und schnell zubereitet sind. Und die hier, sind richtig fluffig :)
      Alles liebe und schönen Tag,
      Gaumenschmaus

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